2014. november 6.

Fogyókúra = Tisztító kúra


Fogyókúrás tippek: 
Méregtelenítés, bár a fogyókúrát célszerűbb lenne tisztító kúrának hívni, hiszen az elhízást a feleslegesen lerakódott méreganyagok képzik.

Lássunk néhány méregtelenítési tippet. Jó tisztulást!

*** Hetente egyszer böjtölni. Eleinte gyümölcslevek, zöldséglevek segítségével, majd áttérni a tiszta víz fogyasztásra. Mivel egy egy böjt nap kimerítő tud lenni, ezért többen azt ajánlják, hogy ezt olyan napon tegyük, amikor nem kell semmilyen megerőltetőt tennünk, amikor nyugodtan lepihenhetünk ha ahhoz van kedvünk.

*** Citromos tisztító kúra. Évente egyszer maximum kétszer érdemes elvégezni. Ez egy erős méregtelenítő kúra. A citromot vízzel keverve nyáladzva igyuk meg kortyonként. Fokozatosan növelve a napi citromok számát egészen kilencig, majd ezt néhány napig tartva, fokozatosan csökkentsük a napi citrom adagot. Van olyan ismerősöm, aki délig csak citromos vizet fogyaszt és nagyon hatásos eredményt ért el így is. Elmondása szerint, ahogy a kilóktól elkezdett megszabadulni, az ereje is megnőtt, és egyszerűen előjött benne a mozgás igény. Ami még jobban elősegítette a fogyását.

*** Tíz napos barna rizs diéta. Jógik, és jóginik szokták alkalmazni évente van hogy többször. Teljesen megszabadít a méreganyagok nagy részétől. A hátránya az, hogy felfokozódik az ízek iránti vágy a sok barna rizs fogyasztásban. Bár ilyenkor segít a gyógynövényes tea.

*** Béltisztítás is igen hatékony tud lenni. Bár ezzel kapcsolatban is érdemes jobban utána olvasni, hogy nekünk melyik a legjobb megoldás.
Nekem egy ajurvédikus hölgy azt tanácsolta, hogy hetente két liter testhőmérsékletű kamillás beöntéseket végezzek. Beöntőkészüléket patikában, kamillát gyógynövényesnél is beszerezhetünk.

*** Lefekvés előtt 4órával ne együnk.

*** Együnk naponta ötször rendszeresen.

Bízom benne, hogy sikeresen kitudod választani a számodra legmegfelelőbb tisztító kúrát.
Sok sikert az egészséghez és a csinosodáshoz!

Nincsenek megjegyzések: